Vårt landliv

Ja då er livet på gården virkelig begynt å ta form. Med 64 villsau, 5 høns og 1 hane. Og sist men ikke minst, 2 vittige griser så er gårdslivet godt i gang.
Det er ikke en dag på gården som er lik, og opplevelsene er mange.
Nå som turist sesongen er godt i gang også, så er det nok en gang spekket med nye bekjentskap, fra fjern og nær.

Om det var dette jeg så for meg for 3 år siden, når jeg satt i vårt nye hus i olje «bygden» Ågotnes. Nei.. hadde ikke tenkt tanken. Og hadde nok ledd godt hvis noen hadde sagt at jeg ville i fremtiden sitte her jeg sitter i dag😉
Som økonom og kontor rotte. Så hadde jeg vel ikke sett for meg en annen tilværelse enn denne vante trygge kontor jobben. 8-16 jobb, med 5 uker ferie. Det var blitt hverdagen min som den er for så mange andre.
Men når valget kom, så ble det et helt naturlig valg.
Så kontor rotten fra Ågotnes har endret sin arbeidshverdag fra den komfortable jobben med heve og senke pult og potteplanter i vinduet til springe i skauen etter rømlinger, bry seg om forberging og smøre griser med solfaktor…

I vår fikk vi lam på alle villsauene våre. Så flokken på 21 som vi var så godt kjent med, ble plutselig til 42 når far i huset bestemte seg for at besetningen måtte økes. Og nye austevollinger kom på tunet. Då gikk det fra enkelt å telle til ekstremt vanskelig. Og ikke hadde vi sett for oss at vi skulle få 22 lam første året heller. Så då gikk tellingen fra 21 sauer plutselig opp i 64. Og telling fra lett til ekstremt vanskelig, gikk over i nesten umulig, med 22 lam som løper i alle retninger😂

Alle har vi funnet oss tilrette.. alle er vi daglig utenfor komfortsonen og utvider horisonten. Og en ting er sikkert. Familien den tilbringer vi tid sammen med. Fra å se hverandre et par timer om dagen, er vi nå sammen hele tiden. Og hjelper hverandre, snakker med hverandre og latteren er aldri langt unna. Så at livet blir rikt er jeg ikke i tvil om. Det blir rikt på opplevelser.

Annonser

Skrevet av

Aud Berit Garnes

Født å oppvokst sotrastril. Som nå har fått en ny tilværelse sammen med mine 3 barn og fantastiske ektemann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *